Kjell & Company testar Kjell Express i Norge tillsammans med Circle K

Efter succén med 292 Kjell Express butiker i Sverige inleds nu under en testperiod motsvarande samarbete med Circle K i Norge på sex stationer – fyra i Osloområdet, en i Bergen och en i Alta under perioden april – augusti 2022. Syftet med piloten är att utvärdera den norska marknaden för att möjliggöra en vidare expansion i Norge av Kjell Express på Circle K:s cirka 270 bemannade stationer.

”Det är fantastiskt roligt att vi nu tar vårt framgångsrika partnerskap med Circle K till Norge. För Kjell & Company är detta bästa tänkbara bevis för att vårt ”butik i butik”-koncept fungerar, vilket skapar stora möjligheter till ytterligare framtida samarbeten”, säger Andreas Rylander vd och koncernchef för Kjell Group. 

Hösten 2020 påbörjade Kjell & Company utrullningen av 292 nya expressbutiker hos Circle K i Sverige. I början av 2021 var utrullningen klar, vilket innebar att den fysiska tillgängligheten i Sverige tredubblades. I expressbutikerna har Kjell & Company en egen yta på Circle K:s stationer med produkter som mobiltillbehör, laddare, hörlurar och extra batterier. Det är Kjell & Companys starka egna varumärken som lagt grunden till den framgångsrika nya affärsmodellen, Business to Distributor.

”Vi ser samarbetet med Circle K i Sverige som ett bevis på att vår modell fungerar men känner samtidigt stor ödmjukhet inför att kundernas behov och köpmönster skiljer sig väsentligt på olika marknader. Tillsammans med Circle K i Norge kommer vi genom pilotprojektet lära oss hur vi på bästa sätt skapar kundnöjdhet hos våra norska kunder”, säger David Palm CRO på Kjell & Company och ansvarig för Kjell Express konceptet.

Kjell & Company kombinerar marknadens mest kompletta produktutbud av cirka 8000 produkter med rådgivning och installation – online, via 137 service points, varav 110 i Sverige och 27 i Norge, och tillsammans med samarbetspartners. Därutöver erbjuder AV-Cables.dk, som sedan i april 2021 ingår Kjell Group koncernen, tillbehör för hemelektronik med huvudsaklig försäljning i Danmark.

Rulla till toppen